Blog bejegyzés

Babavarró tanfolyam indul

Készítsünk együtt Waldorf babát!

Egy baba kitüntetett szerepet foglal el a gyermekek életében, hiszen játék közben a gyerekek a babákra vetítik ki érzelmeiket, velük játsszák el a napközben átélt tapasztalatokat. A Waldorf baba arca nagyon egyszerű, sematikus, a kis emberpalánta dolga, hogy a képzeletében élő érzelmekkel ruházza fel kispajtását. A Waldorf pedagógia szerint éppen ezért nincs szükség eleve megjelenített érzelmekre egy játékbaba arcán. A babák természetes anyagból készülnek, kártolt gyapjúval tömjük őket, amitől nagyon finom, megnyugtató illatúak, és ölelnivalóan puhák lesznek.

A Minimi Waldorf Kuckó baba készítő műhelyében lépésenként, a saját kezetek munkájának köszönhetően megszületik egy 30-35 cm-es Waldorf baba, a közös munkánk végén pedig mindenki egy egyedi babával tér majd haza.

Lehetőség lesz Waldorf plüss testű baba (30cm) és babatest anyagú baba között választani (35cm).

JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA!

TEMATIKA:

Az első nap megismerkedünk az anyagokkal, megtanuljuk a Waldorf baba fej és test technikáját, és mindenki elkészíti a saját babáját. A haját egyszerű módon készítjük el, illetve, ha valaki tud horgolni, megpróbálkozhat a horgolt sapkás hajjal is. Kérlek, az első nap végére hozz magaddal egy puha anyagot, amibe a babádat bebugyolálhatod és hazaviheted, meglátod, egészen a szívedhez nő a készítés ideje alatt.

A második nap ruhát készítünk, alsóneműt és egy egyszerű szabású ruhácskát. Ha marad elég időnk, akár egyéb kiegészítőt (kistáska, hajpánt) is kaphatnak a babák.

Ezt hozd magaddal:

  • olló, szabócenti vagy 30 cm-es vonalzó, gombostű, jegyzetfüzet
  • amennyiben lehetséges, a második napra hozd el a varrógépedet, hogy ne várjunk egymásra a gépi varrásnál. (minimális gépi és kézi varrástudás szükséges)

A tanfolyamot kis csoportban, minimum 3 fő jelentkezése után tudom megtartani. A csoport létszám maximum 8 fő.

A tanfolyam időpontja: 2016. március 5-6. 10-15 óráig. (2*5-6 óra)

A tanfolyam helyszíne: Erdőszéle Óvoda, Budapest XXII. kerület, Vöröskúti határsor 22. (Pedellus utca 47., sarok)

A tanfolyam díja: 20.000 Ft. 

Hozd magaddal barátnődet! A jelentkezéskor hivatkozz a Barátnő-kedvezményre, így 18.000Ft-ra változik mindkettőtök részvételi díja!

Részvételedet a tanfolyam díj 50%-ának befizetésével tudod biztosítani, mely tartalmazza:

  •  egy 35 cm-es baba testéhez és ruhájához szükséges összes alapanyagot, eszközöket, textíliát, fonalakat a saját készletemből (kb. 8000 Ft értékben)
  • a baba testének szabásmintáját
  • az oktatás díját
  • üdítőt, teát és csupa egészséges finomságot

Gyere, sajátítsd el ennek a varázslatos hobbinak az alapjait egy jó hangulatú társaságban, és készítsd el velünk a saját babádat! 

JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA!

Minden egyéb információért keresd bátran a tanfolyam szervezőjét: Igari Judit +3620/366-9025.